Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Τα έμαθες τα νέα... Αλέξη; - Άνοδος της Νέας Δημοκρατίας - Πτώση της Αριστεράς!

Άνοδος της Νέας Δημοκρατίας - Αβεβαιότητα για την επίλυση των προβλημάτων ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ PUBLIC ISSUE

Την αβεβαιότητα των ελλήνων για το κατά πόσο μπορεί η νέα κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα της χώρας «δείχνει» η δημοσκόπηση της Public Issue για την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ.  
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. Δημοφιλέστερος πολιτικός ο Φώτης Κουβέλης.
Σε σχέση με το βαρόμετρο Μαΐου, σχεδόν όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς καταγράφουν μείωση της δημοτικότητάς τους, ενώ αντίθετα όλα τα Δεξιά κόμματα ανεβαίνουν ή παραμένουν στάσιμα. Τη μεγαλύτερη άνοδο σε δημοτικότητα σημειώνει η Νέα Δημοκρατία...
(12%) ενώ αύξηση της τάξης του 8% καταγράφεται για τη Χρυσή Αυγή.
Δημοφιλέστερο κόμμα εμφανίζεται η ΔΗΜΑΡ με 60% και ακολουθεί η ΝΔ με 49% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 46%.
Το 39% των πολιτών δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα για το έργο της διακυβέρνησης, με τη Νέα Δημοκρατία να χαίρει της εμπιστοσύνης του 28%, ακολουθούμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ (αμφότεροι 17%) και το ΠΑΣΟΚ (15%). Καμία από τις υπόλοιπες παρατάξεις δεν έλαβε ποσοστό μεγαλύτερο του 5%.
Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών πρώτος έρχεται στις προτιμήσεις των πολιτών ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης (64%), και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 50%, ο Αλέξης Τσίπρας με 47%, ο Πάνος Καμμένος με 42%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 34%, ενώ από 19% λαμβάνουν Νίκος Μιχαλολιάκος και Αλέκα Παπαρήγα.
Καταλληλότερος ως πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 25%, και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 18%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 10%, ο Φώτης Κουβέλης με 10%, ο Πάνος Καμμένος με 7%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 2% και η Αλέκα Παπαρήγα με 1%.
Όσον αφορά την πρώτη εντύπωση των ψηφοφόρων για τη νέα κυβέρνηση, το 45% δηλώνει πως έχει διαμορφώσει μία μάλλον θετική εντύπωση, ενώ το 43% έχει σχηματίσει μία μάλλον αρνητική εντύπωση.
Την ίδια στιγμή, το 56% να έχει μία μάλλον αρνητική εντύπωση για το έως τώρα έργο του ΣΥΡΙΖΑ στη αντιπολίτευση, ενώ το 31% να τηρεί μία μάλλον θετική εντύπωση.
Στο ερώτημα εάν η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα, το 28% απαντά σίγουρα όχι, το 23% εκτιμά μάλλον όχι, το 35% απαντά  μάλλον ναι και το 12% δηλώνει σίγουρα ναι.
Παράλληλα,  το 40% των πολιτών αισθάνεται καθόλου ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα, ενώ το 33% είναι λίγο ικανοποιημένο.
Στον αντίποδα, μονάχα το 4% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα και το 21% εμφανίζεται αρκετά ικανοποιημένο.
Συνάμα, το 66% εκτιμά πως τα πράγματα στην Ελλάδα οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: