Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Κυνική ομολογία του Παναγιώτη Ρουμελιώτη: " Το ΔΝΤ γνώριζε από την αρχή ότι θα αποτύγχανε το πρόγραμμα για την Ελλάδα "



Κυνική ομολογία του Παναγιώτη Ρουμελιώτη: Το ΔΝΤ γνώριζε από την αρχή ότι θα αποτύγχανε το πρόγραμμα για την ΕλλάδαΣε δηλώσεις που προκαλούν αίσθηση και αρκετά ερωτήματα 

προχώρησε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και πρώην εκπροσώπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ αναφέροντας στους New York Times ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γνώριζε από την αρχή ότι πρόγραμμα για την Ελλάδα ήταν καταδικασμένο να αποτύχει.
«Γνωρίζαμε από την αρχή πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοσθεί, καθώς δεν υπήρξε πουθενά ένα επιτυχές παράδειγμα, λόγω και του γεγονότος της συμμετοχής της Ελλάδας στο ευρώ, που δεν της επιτρέπει την υποτίμηση του νομίσματός της για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας» είπε...
χαρακτηριστικά, σε δηλώσεις στη στήλη του νομπελίστα οικονομολόγου Πολ Κρούγκμαν.
Ο κ. Ρουμελιώτης πρόσθεσε πως η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές συνέπειες του προγράμματος για την ελληνική οικονομία, καθώς η μεγάλη ύφεση δεν οφείλεται στη μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική πλευρά, -όπως λέει η τρόικα- αλλά στις μεγάλες περικοπές δαπανών.
Στο ίδιο δημοσίευμα οι New York Times, αναφέρονται στην επιδείνωση της ελληνικής κρίσης και επαναφέρουν τα σενάρια χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ.
Οι δηλώσεις του κυρίου Ρουμελιώτη προκαλούν αρκετά ερωτήματα, όπως το γιατί ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ δεν έκανε κάποια αναφορά κατά τη σύναψη του Μνημονίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: