Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Συνεχίζεται ο σάλος από τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Συνεχίζεται ο σάλος από τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς ΑγώνεςΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ TWEET

Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος που δημιουργήθηκε την Τετάρτη μετά τον αποκλεισμό της ελληνίδας αθλήτριας, Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εξαιτίας ενός ρατσιστικού σχολίου που έκανε στο Twitter για τους Αφρικανούς. 

Η ίδια απέδωσε σε χιούμορ το εν λόγω σχόλιο αλλά δεν έπεισε της ΕΟΕ η οποία την έθεσε εκτός Αγώνων. Η είδηση κάνει από χθες τον γύρο του κόσμου καθώς πρόκειται για τον πρώτο αποκλεισμό αθλήτριας εξαιτίας σχολίου σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Όλα άρχισαν όταν η Ελληνίδα αθλήτρια του τριπλούν που συμμετείχε στην ελληνική αντιπροσωπεία των Ολυμπιακών Αγώνων με της τιτίβισμα προκάλεσε την κοινή γνώμη με τις ρατσιστικές απόψεις της...

Η αθλήτρια του τριπλούν έγραψε στο twitter της: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!». Φυσικά, χρήστες του twitter σχολίασαν άμεσα με διόλου κολακευτικά σχόλια την άποψη της Παπαχρήστου χαρακτηρίζοντάς την ρατσίστρια. «Προσβάλλεις τον ελληνικό αθλητισμό» έγραψαν οι περισσότεροι ενώ πολλοί ήταν και εκείνοι που θεώρησαν υπερβολική αντίδραση τον αποκλεισμό της.
Έπειτα όπως από το σάλο η αθλήτρια επιχείρησε να απαρνηθεί το τιτίβισμά της γράφοντας ότι πρόκειται για χιουμοριστική ανάρτηση και διευκρινίζει ότι δεν είχε σκοπό να προσβάλλειενώ ζήτησε συγνώμη. Η αθλήτρια αναγκάστηκε μάλιστα να κλείσει προσωρινά τον λογαριασμό της στο twitter, ωστόσο δεν κατάφερε να διορθώσει το βαρύ κλίμα που είχε δημιουργηθεί.
Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή την απέκλεισε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Απολογητική ανακοίνωση της Παπαχρήστου


«Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα. 


Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δε θα συμμετείχα σε αυτούς αν δεν σεβόμουν απόλυτα τις αξίες τους. Οπότε, δεν θα μπορούσα να πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών. 


Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους και συναθλητές που μπορεί να προσέβαλα ή να ντρόπιασα, την Εθνική Ομάδα Στίβου, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία. Ακόμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου και την οικογένεια μου» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αθλήτρια.

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ 

Η είδηση του αποκλεισμού της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου αμέσως έγινε πρώτο θέμα και στα ξένα ΜΜΕ. 

Το Skynews στην ιστοσελίδα του ανέφερε ότι «Η Ελλάδα έστειλε σπίτι της μια από τις αθλήτριες της ολυμπιακής ομάδας, για σχόλιο της σε κοινωνικό δίκτυο, ως ρατσίστρια».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το CBS αλλά και η βρετανική Guardian στην οποία αναφέρεται το γεγονός και ο αντίκτυπος που προκλήθηκε μετά την ανάρτηση που έκανε στο στο tweeter της η αθλήτρια. 

Η Washington Post γράφει ότι «η Ελλάδα έθεσε εκτός της αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων την αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου για ένα σχόλιο της στο twitter που διακωμωδούσε Αφρικανούς μετανάστες και εξέφραζε την υποστήριξή της σε ακροδεξιό κόμμα».

Την είδηση μετέδωσε και το πρακτορείο Reuters αναφέροντας ότι «η Ελληνίδα αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου αποβλήθηκε από την αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω ρατσιστικής ανάρτησης στο twitter».

Το who is who της Βούλας Παπαχρήστου


Γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα και από μικρή ασχολήθηκε με το στίβο που τόσο αγαπά. Έχει δεσμό με τον πρωταθλητή του Kick Boxing Λευτέρη Χαχαμίδη με τον οποίο αναμένεται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησία τον Δεκέμβριο.

Η Βούλα Παπαχρήστου έχει διακριθεί το 2008 όπου βγήκε 3η στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, το 2009 όπου κατέκτησε την 3η θέση στους Μεσογειακούς, ενώ την ίδια χρονιά βγήκε 1η στο Πανευρωπαϊκό νέων. Το 2011 κατέκτησε και πάλι την πρώτη θέση στο Πανευρωπαικό νέων στο τριπλούν.

Ανήκει στην ομάδα της ΑΕΚ ενώ ο προπονητής της είναι ο Γιώργος Πομάσκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: