Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Η προδοτική κυβέρνηση ΓΑΠ ακύρωσε τη συμφωνία Καραμανλή για τον SOUTH STREAM – Τώρα παρακαλάμε την GAZPROM να το ξανασκεφτεί…

μανιατης

Οι στενές σχέσεις που ανέπτυξε η Ελλάδα με τη Ρωσία επί κυβερνήσεως Καραμανλή αλλά κυρίως οι συμφωνίες για τα ενεργειακά που είχαν κλείσει, κινητοποίησαν τότε κάθε είδους μηχανισμό διαπλοκής, τόσο σε εθνικό, αλλά κυρίως σε διεθνές επίπεδο, με τα γνωστά αποτελέσματα και φυσικά την άνοδο του ΓΑΠ στην εξουσία.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου με το που ανέλαβε, έβαλε στο ψυγείο τη συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, εναλλακτική του οποίου αποτελεί ο SOUTH STREAM, ένεκα της πλήρης υποταγής της στην Γερμανία, στην ευρωπαϊκή κατοχή και στα διεθνή κοράκια της τοκογλυφίας.

Σήμερα ωστόσο ο... υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης κατά την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Συμβούλιο (European Business Congress), παρουσία και του επικεφαλής της Gazprom Α. Μίλερ, κάλεσε τον ρωσικό όμιλο να επανεξετάσει τη στάση του σε ό,τι αφορά τη διέλευση από την Ελλάδα του αγωγού South Stream!
Ο κ. Μανιάτης τόνισε μάλιστα ότι ο αγωγός αυτός, μεταξύ άλλων, θα συνέβαλλε στην εποικοδομητική συνεργασία των δύο πλευρών.
Λίγο αργά δεν το θυμήθηκαν; Τους έπιασε ο πόνος για τα εθνικά συμφέροντα; Αυτοί δεν είναι που ξεπούλησαν τα πάντα;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: