Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ – ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ (ΔΕΙΤΕ LIVE)! Συντονισμένα τρομοκρατικά χτυπήματα στη γαλλική πρωτεύουσα – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες [ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ]

Συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση με τετραπλό χτύπημα δέχθηκε το Παρίσι σήμερα το βράδυ.

Ένοπλοι άρχισαν να πυροβολούν στα τυφλά σε καφετέριες και εστιατόρια σε πολυσύχναστη περιοχή του Παρισιού.
Την ίδια ώρα τουλάχιστον τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο της πόλης όπου ήταν σε εξέλιξη ο φιλικός αγώνας Γαλλία – Γερμανία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν δύο διαμελισμένα πτώματα πιθανότατα των καμικάζι αυτοκτονίας. Τον αγώνα παρακολουθούσε και ο Φρανσουά Ολάντ ο οποίος φυγαδεύτηκε...

Παράλληλα 4 με 5 ένοπλοι εισέβαλαν σε θέατρο – συναυλιακό χώρο όπου ήταν σε εξέλιξη συναυλία και άρχισαν να πυροβολούν στο ψαχνό σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που σώθηκαν. Στη συνέχεια κρατούν τουλάχιστον 100 άτομα σε ομηρία.
Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται από ώρα σε ώρα και στις 00.30 ήταν τουλάχιστον 60 και δεκάδες τραυματίες


00:28 Νέα ενημέρωση:Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις αλλεπάλληλες επιθέσεις ενόπλων και τις εκρήξεις σε μια περιοχή κοντά στο στάδιο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Γαλλίας και της Γερμανίας, όπως μεταδίδουν ο τηλεοπτικός σταθμός BFMTV και άλλα γαλλικά ΜΜΕ. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press κάνει λόγο για 35 νεκρούς.
Νωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενη την αστυνομία του Παρισιού, έκανε λόγο για 18 νεκρούς. Τον ίδιο απολογισμό έδωσε ο αντιδήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC τουλάχιστον 60 όμηροι κρατούνται σε συναυλιακό χώρο στο Μπατακλάν, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συναυλία ενός καλιφορνέζικου συγκροτήματος της ροκ, του Eagles of Death Metal. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για 100 ομήρους.
Μία ώρα μετά την έναρξη της συναυλίας ένας ή δύο άνθρωποι άρχισαν να πυροβολούν στο χώρο, σύμφωνα με το BFMTV.
Το τηλεοπτικό δίκτυο France 24 μετέδωσε ότι ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος παρακολουθούσε το φιλικό στο Stade de France, απομακρύνθηκε με ασφάλεια. Αυτή την ώρα προεδρεύει σε συνεδρίαση ενός κλιμακίου για την αντιμετώπιση της κρίσης που συνεδριάζει στο υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς.
Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι άκουσε πυρά αυτομάτων καθώς βάδιζε στο δέκατο διαμέρισμα, κοντά στην Πλας ντε λα Ρεπιμπλίκ. Όταν έφθασε μπροστά σε ένα εστιατόριο, είδε σορούς στον δρόμο. «Είδα τρεις σορούς να τοποθετούνται σε σάκους» για πτώματα, ανέφερε ο Φαμπιάν Μπαρόν, φοιτητής.
Στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ ανέφεραν ότι οι επιθέσεις μοιάζουν να ήταν συντονισμένες. «Αυτή μοιάζει σαφώς να είναι μια συντονισμένη σειρά επιθέσεων», ανέφερε ένα πρόσωπο ενήμερο για τις εν εξελίξει αποτιμήσεις της κατάστασης που κάνουν στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Δεν υπήρξε καμιά προειδοποίηση περί απειλής για επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα «ενημερώθηκε» για τις επιθέσεις, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε «σοκαρισμένος» για τις επιθέσεις και προσέφερε τη βοήθειά του.
23:57 Ενημέρω από Αθηναϊκό Πρακτορείο
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πολλαπλές επιθέσεις στο Παρίσι κοντά στο γήπεδο Σαντ Ντε Φρανς της Γαλλίας, στα βόρεια της πρωτεύουσας, ενώ επίσης μια ομηρία βρίσκεται σε εξέλιξη σε ένα θέατρο της πόλης, ανέφερε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων.
Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εκρήξεις στην περιοχή του σταδίου, που πραγματοπείται το φιλικό αγώνα μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας και 15 σκοτώθηκε στο θέατρο Bataclan, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 60 όμηροι.
Ερωτηθείς λίγο μετά 23:30, η έδρα της αστυνομίας έκανε αναφορά για τουλάχιστον τρεις επεισόδια με πυροβολισμούς, – πιθανόν και τέσσερα – μαζί με τον τομέα Bataclan (ενδέκατο διαμέρισμα) και Σαρόν (11ο διαμέρισμα).»
23: 46 Ενημέρωση από Αθηναϊκό Πρακτορείο: 
Τουλάχιστον 18 είναι οι νεκροί από πολλαπλές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα το βράδυ στο Παρίσι, ανέφερε η αστυνομία και το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.
Όπως ανέφεραν πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αρκετοί πυροβολισμοί ακούστηκαν στο κέντρο του Παρισιού και εκρήξεις στην περιοχή κοντά στο ποδοσφαιρικό στάδιο, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα των εθνικών ομάδων Γαλλίας Γερμανίας , βόρεια της πρωτεύουσας, προκαλώντας τραυματισμούς
Ομάδες διάσωσης απεστάλησαν στα σημεία της επίθεσης.
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών «για να προβεί σε απολογισμό της κατάστασης», ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
23:40 Δυο διαμελισμένα πτώματα βρέθηκαν στο Stade de France. Mπορεί να πρόκειται για δυο καμικάζι!!!! (Αστυνομικές πηγές) ‏@mdenaxa
Η στιγμή της επίθεσης

paris_epithesi4
paris_epithesi2

paris_epithesi5
paris_epithesi3

paris_epithesi

paris_epithesi1
paris_epithesi6paris_epithesi7paris_epithesi8paris_epithesi9paris_epithesi10PARIS: Breaking: Reports of shooting at restaurant in central Paris

Δεν υπάρχουν σχόλια: